Wat weten we dankzij de coronacrisis over onszelf?

Heb jij jezelf verrast de afgelopen tijd? Of kwam je jezelf keihard tegen? Ben je tot de ontdekking gekomen dat er andere werkzaamheden zijn waar je veel gelukkiger van wordt dan je huidige werk? Of heb je juist ontdekt dat het werk dat je doet veel leuker is nu je focus hebt op dat wat echt belangrijk is?

De afgelopen periode werden we meer dan eens teruggeworpen op onszelf. Hoewel we online verbonden bleven, werd ons wereldje kleiner dan ooit. In ons sociale leven werd er keihard op de rem getrapt, terwijl we op andere vlakken vol gas moesten geven om alle ballen hoog te kunnen houden. Het aanpassen aan de nieuwe situatie kost tijd en leidt er ook toe dat je jezelf (en je naasten) weer beter leert kennen.

Tot welke inzichten ben jij gekomen? Heb je nieuwe talenten ontdekt bij jezelf, maar weet je nog niet zo goed hoe je deze in kunt zetten? Of ben je juist geconfronteerd met eigenschappen of overtuigingen van jezelf die je in de weg zitten? En hoe zit het bij jouw medewerkers? Zijn zij tot inzichten gekomen waar het bedrijf van kan profiteren? Ben Tiggelaar schreef een interessant stuk over hoe je de inzichten die je tijdens de crisis verkrijgt kunt omzetten in een concreet plan. Een van de tips die hij geeft is, zoek een fris perspectief. Leg je plannen voor aan mensen die je kent, maar die niet heel dichtbij je staan. Een coach kan een dergelijke rol goed vervullen. Een coach is er op gericht je te ondersteunen in het veranderen van je gedrag.

Bij ACT2Grow is coaching altijd gericht op vooruitgang en actie. Wij helpen je om in beweging te komen. Wij zijn het instrument waardoor je inzicht verkrijgt, je doelen scherp stelt en je eigen oplossingen formuleert. Heb jij behoefte aan een nieuw perspectief? Of heb je medewerkers die toe zijn aan een volgende stap, maar de richting nog niet helemaal scherp hebben? Kijk dan op onze website of neem contact met ons op.

Deel dit artikel!