coaching

onze werkwijze

  • Regelmatig voel ik me onzeker over mezelf en mijn kwaliteiten en heb vaak het idee dat anderen beter zijn.
  • Ik loop aan tegen de ‘grenzen’ van mijn agenda, vind het lastig prioriteiten te bepalen en kan niet goed ‘nee’ zeggen.
  • Ik heb het goed naar mijn zin, heb een leuke carrière, maar wil meer zicht krijgen op mijn talenten en mogelijkheden, zodat ik nog beter uit de verf kan komen in mijn werk.
  • Sommige mensen krijgen anderen zo gemakkelijk mee, hebben echt impact; dat wil ik ook graag leren!
  • Ik ‘neem mijn werk mee naar huis’ (letterlijk of figuurlijk), waardoor het er thuis ook niet gezelliger op wordt. Hoe zorg ik voor balans?

Herken je jezelf in deze observaties en vragen? Ben je op zoek naar inzicht in je eigen drijfveren of gedrag? Wil je meer grip of invloed? Wil je onderzoeken hoe je jouw effectiviteit in je werk kunt vergroten of zoek je naar (meer) evenwicht in de werk-privébalans?

Wij helpen je graag! Dit doen wij vanuit de oprechte overtuiging dat iedereen de oplossingen voor zijn of haar persoonlijke vraagstukken al bij zich draagt, maar soms wel een beetje hulp kan gebruiken bij het vinden van de weg naar deze oplossingen. Door het stellen van de (juiste) vragen, door het geven van gerichte en constructieve feedback en door aan te moedigen, vervullen wij de rol van facilitator en coach in jouw ontwikkelingsproces.

Met onze persoonlijke, belangstellende en doortastende benadering ondersteunen wij jou in jouw proces van persoonlijke groei en ontwikkeling. Voorafgaand aan het ontwikkeltraject formuleren wij gezamenlijk jouw leerdoelen en kijken we welke middelen en technieken passend zijn. Je kunt hierbij denken aan persoonlijke (face-to-face) gesprekken, online coaching en gerichte oefening om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Doorgaans passen we een combinatie van deze middelen toe. Verder beschikken wij als A&O-psycholoog en coach over een variatie aan inhoudelijke en technische tools om inzicht te bieden én je gericht op weg te helpen door concrete handvatten aan te reiken.

Tijdens de intake (persoonlijk, telefonisch of per mail) gaat de coach samen met jou als coachee aan de slag met de doelstelling voor het coachingstraject. Samen bepalen we vorm, intensiteit en duur van het traject. Al naar gelang doel of behoefte kan de coaching ondersteund worden door de inzet van één of enkele assessmentinstrumenten, zoals drijfverenonderzoek of gedragsanalyse. Wanneer jouw ontwikkelplan (doelstelling, instrumentarium, investering) is vastgelegd, committeren we ons hier allebei aan door een handtekening te plaatsen. Is een derde partij (opdrachtgever) bij het proces betrokken, dan zal ook deze zijn fiat geven door een handtekening onder het ontwikkelplan te zetten. Vertrouwelijk en veiligheid zijn erg belangrijk in een coachingstraject. Het succes van het traject hangt af van de mate waarin er in een “klik” is tussen de jou en de coach en de mate waarin jij je veilig en vertrouwd voelt. Daarom starten we altijd met een vrijblijvende kennismaking. Dit geeft zowel jou als de coach de kans om te ervaren of er genoeg basis is om samen het ontwikkeltraject te starten.

 

Geïnteresseerd in een vrijblijvende kennismaking? Neem gerust per mail of telefoon contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen onderzoeken.

Ook werkgevers die belangstelling hebben en graag de mogelijkheden van (e-)coaching voor zichzelf of (één van) hun medewerkers willen onderzoeken, kunnen vanzelfsprekend voor meer informatie bij ons terecht!