Selectieassessment

Heb je vragen rondom in- en doorstroom van personeel? Dan is een selectieassessment een mooi instrument om je beslissing te ondersteunen.

Wat levert het selectieassessment op?

ü  Verhoogde kans op een goede match met de functie én de organisatie

ü  Verlaagd risico bij aanname van nieuw personeel

ü  Inzicht in ontwikkelmogelijkheden

ü  Goed onderbouwde beslissing zowel bij in- als bij doorstroom

Bij een selectieassessment brengen wij talenten, kwaliteiten en ontwikkelpunten in kaart in het licht van de functie. Wij toetsen in hoeverre het profiel van de kandidaat aansluit bij het voor de functie vereiste competentieprofiel en de werkcontext. Door inzet van zowel persoonlijkheidsvragenlijsten, drijfverenonderzoek, capaciteitentests, een criterium gericht interview en praktijkopdrachten, krijgen wij een volledig beeld van de kandidaat. In een overzichtelijk rapport nemen we jou als opdrachtgever mee in onze bevindingen en geven we gericht advies.

Bij selectievraagstukken is er vaak druk op de ketel, in overleg vinden wij zo snel mogelijk een geschikt moment voor het assessment. We rapporteren altijd binnen 3 werkdagen.

Meer weten? Bekijk onze werkwijze of neem per mail of telefoon contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen onderzoeken.