Selectieassessment

  • Op papier ziet deze kandidaat er goed uit, we hebben een leuk gesprek gehad, maar kan hij het ook echt?
  • De kandidaat past in de functie, maar past hij ook bij ons bedrijf?
  • Het afbreukrisico voor deze functie is heel hoog. Hoe weten we zeker dat we de juiste persoon kiezen?
  • We hebben een aantal keer een mismatch gehad, hoe vergroten we de kans dat het nu wel goed gaat?

Wanneer u deze (of andere) vragen heeft bij het selecteren van personeel is het zinvol om een selectieassessment in te zetten.

onze werkwijze

Door naar persoonlijkheid, vaardigheden én intellectuele capaciteiten te kijken, kunnen wij goed in kaart brengen of de kandidaat de juiste persoon voor de functie is. We starten altijd met een uitgebreide intake, want we willen uw bedrijf en de functie goed kennen, voordat we een uitspraak doen. Op basis van de intake krijgt u een voorstel over het competentiekader en het programma.

Met behulp van een uitgebreid testinstrumentarium brengen wij de kandidaat in beeld. In het interview zoomen we in op kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten. Aan de hand van de verzamelde informatie bepalen we in hoeverre we een match zien tussen kandidaat en functie. De resultaten worden weergegeven in een overzichtelijke rapportage met daarin een helder advies voor de kandidaat en voor u als opdrachtgever.

Wat levert een selectieassessment op?

Verhoogde kans op een goede match met de functie én uw organisatie

Verlaagd risico bij aanname van nieuw personeel

Inzicht in ontwikkelmogelijkheden

Wij werken volgens de richtlijnen van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), waarmee deskundigheid, integriteit en kwaliteit van het assessment is gewaarborgd.

Meer weten? Neem contact met ons op.