Onze werkwijze

Heb je een vraag rondom selectie, doorstroom of ontwikkeling van een van je (potentiële) medewerkers en wil je graag op een objectieve wijze beeld krijgen bij de kandidaat? Neem dan snel contact met ons op. Onze werkwijze is dan als volgt:

  • We nemen telefonisch de vraag door of komen langs voor een uitgebreidere intake. De keus hierin hangt af van de mate waarin we al bekend zijn met de organisatie en de gewenste doorlooptijd.
  • Op basis van de intake maken we een voorstel waarin we de vraagstelling beschrijven en we het te toetsten competentiekader en testprogramma bepalen.
  • Na akkoord op het voorstel nemen wij contact op met de kandidaat om de datum vast te stellen of te bevestigen.
  • De kandidaat ontvangt vervolgens van ons een uitgebreide uitnodiging met alle benodigde informatie en zal voorafgaand aan het assessment vast een aantal tests online maken. Dit om druk op de testdag wat te verlichten.
  • Op de testdag ontvangen wij de kandidaat bij ons op kantoor en voeren we de interactieve onderdelen van het assessment uit.
  • Na de testdag verwerken wij de uitkomsten van het assessment in een overzichtelijk rapport. Dit nemen we – in een persoonlijk gesprek – door met de kandidaat. De kandidaat deelt het rapport vervolgens met jou als opdrachtgever.
  • Nadat de kandidaat het rapport gedeeld heeft, nemen we telefonisch contact op om af te stemmen of het rapport helder is en of er behoefte is aan een driegesprek. In dit gesprek spreken we gezamenlijk de uitkomsten door en adviseren wij over de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk.

 

Wij werken volgens de richtlijnen van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), waarmee deskundigheid, integriteit en kwaliteit van het assessment zijn gewaarborgd.

Meer weten? Neem gerust per mail of telefoon contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen onderzoeken.