Ontwikkelingsassessment

Heb je een talentvolle medewerker waarvan je het gevoel hebt dat er meer in zit? Of wil een van je medewerkers een stap zetten in zijn carrière, maar welke kant op? Bij alle ontwikkel- of loopbaanvraagstukken is een ontwikkelingsassessment een mooi instrument om zicht te krijgen op wat een medewerker in huis heeft en op welke manier talenten het best ontwikkeld kunnen worden.

Wat levert het ontwikkelingsassessment op?

Bij een ontwikkelingsassessment gaan we samen met de kandidaat op zoek naar waar talenten liggen en op welke manier deze het best tot uiting komen. We zetten verschillende instrumenten in, waaronder drijfverenonderzoek, persoonlijkheidsvragenlijsten, capaciteitentests, praktijkopdrachten en een diepte-interview. Gedurende de testdag bouwen we meerdere feedback momenten in, zodat het assessment zelf al een leerervaring wordt. Na afloop van het assessment maken we een uitgebreide rapportage waarin alle bevindingen grafisch en in tekst worden weergegeven. Nadat de rapportage is gedeeld door de kandidaat, komen we graag langs om in een driegesprek de bevindingen door te nemen en de vertaling te maken naar de dagelijkse praktijk.

Meer weten? Bekijk onze werkwijze of neem per mail of telefoon contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen onderzoeken.