Ontwikkelingsassessment

  • We hebben een medewerker waar naar ons idee meer in zit. Hoe kunnen we zijn potentieel in kaart brengen en ontwikkelen?
  • Ik ben de beoogde opvolger voor het familiebedrijf, maar wil ik dit eigenlijk wel?
  • Onze medewerker lijkt niet goed op zijn plek te zitten. Waar komt hij beter tot zijn recht?
  • We zoeken een nieuwe teamleider en hebben een interne kandidaat op het oog. Wat heeft deze medewerker nodig om door te kunnen groeien?
  • Er komt een reorganisatie aan. Hoe brengen we in kaart welke kwaliteiten onze managers in huis hebben om deze veranderslag te maken en waar ze nog hulp bij nodig hebben?

onze werkwijze

Wanneer deze (of andere) vragen rondom ontwikkeling of loopbaan spelen bij u of een van uw medewerkers, dan is het zinvol om een ontwikkelingsgericht assessment in te zetten.

Door naar persoonlijkheid, vaardigheden, drijfveren én intellectuele capaciteiten te kijken, kunnen wij goed in kaart brengen wat de talenten van een kandidaat zijn en waar ontwikkelruimte ligt. We starten altijd met een uitgebreide intake omdat we de onderzoeksvraag goed helder willen krijgen. Daarbij vinden we het belangrijk om zicht te hebben op de omgeving waarin iemand werkt om advies te kunnen geven dat optimaal aansluit bij de praktijk.

Met behulp van een uitgebreid testinstrumentarium en een persoonlijke gesprek, brengen wij talenten, drijfveren en ontwikkelpotentieel in beeld. De resultaten worden omgezet in een heldere rapportage. Deze wordt in een persoonlijke nabespreking aan de kandidaat toegelicht. In dit gesprek zoomen we in op het gegeven ontwikkeladvies en kijken we samen naar hoe dat het best naar de praktijk vertaald kan worden.

Wat levert een ontwikkelingsassessment op?

Concrete tips voor verdere ontwikkeling

Inzicht in: wie ben ik en wat kan ik?

Managementtips

Wij werken volgens de richtlijnen van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), waarmee deskundigheid, integriteit en kwaliteit van het assessment is gewaarborgd.

Meer weten? Neem contact met ons op.