Informatie voor kandidaten

Je bent uitgenodigd voor een assessment bij ACT2Grow. In de uitnodiging heb je kunnen lezen wanneer je verwacht wordt, op welke locatie wij je ontvangen en wat je voorafgaand aan de testdag thuis gaat doen.Om goed voorbereid te zijn op het assessment kun je via deze link alvast een aantal oefentests (capaciteitentests) maken.

Dit geeft je een indruk van wat je tijdens het assessment kunt verwachten en het maakt je bekend met het werken onder tijdsdruk.

 

Tips

ü  Zorg dat je goed uitgerust op de testdag verschijnt. Mocht dit om wat voor reden dan ook niet gelukt zijn, meld dit dan bij ons. Ook wanneer er zaken spelen die van invloed kunnen zijn op de resultaten van het onderzoek, horen wij dat graag tijdig.

ü  Wanneer je dyslexie hebt (of een andere leerstoornis), meld dit dan voorafgaand aan het assessment. Met een dyslexieverklaring heb je recht op extra tijd voor de verbale onderdelen (denk hierbij bijvoorbeeld aan verbale testen, maar ook aan de voorbereiding voor een rollenspel).

ü  Bij het invullen van een persoonlijkheidsvragenlijst is het geen kwestie van goed of fout. Wij zijn vooral benieuwd naar wie jij bent.

ü  Denk vast na over concrete voorbeelden, waarin jouw kwaliteiten naar voren komen. Hier gaan we zeker naar vragen in het interview. Hetzelfde geldt natuurlijk voor je ontwikkelpunten.

ü  Blijf dicht bij jezelf. Uiteindelijk gaat het erom dat we een advies kunnen geven, waarmee jij verder kunt.

ü  Durf kritisch naar jezelf te kijken. We verwachten niet dat je alles perfect doet, maar willen wel graag weten in hoeverre je in staat bent om te leren van je fouten en van de feedback die je krijgt.

 

Wil je nog meer weten over assessments? Dan kunnen de volgende boeken je verder op weg helpen:

ü  De assessmentgids compact, Wim Bloemers

ü  De nieuwe assessmentgids, Wim Bloemers

ü  Assessment doen-nieuwe editie, Bas Kok & Ferry de Jongh

 

Veel succes met de voorbereiding, mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!