Een dag niet geleerd….,is een dag niet geleefd!

Vandaag was voor mij zo’n dag, die zich volledig afspeelde achter mijn laptop. Wie herkent ze niet, dit soort dagen? Ik had geen afspraken, geen vastomlijnd doel, wel een globaal idee over wat de dag me op zou kunnen leveren. Ik wilde me namelijk verder verdiepen in de onderwerpen ‘managen op afstand’ en ‘betrokkenheid (tussen manager en medewerker)’. Onderwerpen die voor veel managers in deze Corona-tijd heel actueel zijn en daarmee ook voor een trainer/coach, zoals ik zelf, die graag met deze doelgroep werkt. Al surfend bracht deze zoektocht mij via via naar een artikel over managen op afstand.

Als ‘manager op afstand’ heb je te dealen met drie focusgebieden, te weten autonomie, verbondenheid en competentie. Hier begaf ik mij nog op bekend terrein. De eye-opener zat hem voor mij in het woord job crafting; een term afkomstig uit de human resources. Het houdt in dat je voor de vormgeving van de functie de medewerker centraal stelt met als kernvraag: welke onderdelen van je functie kun je veranderen, zodat ze beter aansluiten bij jouw persoonlijke vaardigheden? Dit in tegenstelling tot job carving, waarbij het erom gaat de overbodige onderdelen van een functie als het ware ‘weg te snijden’. Zo schijnt ooit de functie van secretaresse te zijn ontstaan (uit die van manager dus…). Maar goed, terug naar job crafting, dat is namelijk precies waar wij – arbeids- en organisatiepsychologen van ACT2Grow – veel waarde aan hechten. Het levert niet alleen vitalere medewerkers op, het zorgt ook voor meer kwaliteit én betere toegevoegde waarde.

Kijk, en daar geloven wij in. Wij zijn oprecht van mening dat je werk pas echt leuk is, wanneer jouw kwaliteiten zo optimaal mogelijk tot hun recht komen in jouw functie. En als je daarin zelf kunt sturen moet je dat zeker doen! En daar ligt dan weer een kans voor jouw manager én voor ons. Hoe wij jou daarin kunnen coachen, ondersteunen en stimuleren hoor je binnenkort, want ons nieuwe online ontwikkelprogramma ACT2Grow Yourself is zo goed als af!

Heel binnenkort brengen we je volledig op de hoogte en nodigen we je graag uit aan de slag te gaan met jouw eigen job crafting! Tegelijkertijd lanceren wij voor de manager, die (op afstand) zijn medewerker hierin wil stimuleren en steunen, een mooi begeleidingsprogramma met handige tips en trucs.

Deel dit artikel!